26 augustus

Dividivi3

Dividivi3 bestaat uit Rieneke Brink (fluit), Paloma de Beer (hobo) en Ilse Eijsink (klarinet). Zij vormen een eigenwijs blazerstrio dat graag van de gebaande paden afwijkt. Met volle teugen genieten zij van het ontwikkelen en uitvoeren van bijzondere muzikale projecten en concerten waarbij ze al hun creatieve en artistieke vaardigheden kunnen aanspreken. Ook van hun reguliere concerten maken zij iets bijzonders. Programma’s stellen zij samen rondom een thema waarbij ze tijdens hun optredens mondelinge toelichting geven. Zo weten zij als geen ander door humor en bevlogenheid hun publiek aan zich te binden en te betoveren.

Tijdens de Petrus' Zomer Concerten wordt Ilse Eijsink vervangen door Jesse Faber. Jesse Faber is onder andere basklarinettist bij het Nieuw Amsterdam Klarinet Kwartet en in de beginjaren van Dividivi3 was hij daar de vaste basklarinettist.

Programma

Diana Sanz Pascual

Diana Sanz Pascual is een Spaanse celliste. Ze begon haar cellostudie op 7-jarige leeftijd. In 2015 begon ze haar Bachelor in Music Performance (Violoncello) aan het Real Conservatorio Superior de Música de Madrid waar ze in 2019 afstudeerde. De afgelopen twee jaar studeerde Diana haar Master Degree aan het Conservatorium van Amsterdam.

Ze speelt en speelde op gelegenheidsbasis met orkesten in Nederland, Spanje en Nieuw-Zeeland, zoals het Koninklijk Concertgebouworkest, het Residentie Orkest, het Noord Nederlands Orkest, het Orquesta y Coro de la Comunidad de Madrid en het Auckland Philharmonia Orchestra. Ze speelt ook regelmatig kamermuziek met het Duo Nim, een duo saxofoon en cello. Zij hebben de Jeunes Talents 2023 ontvangen en spelen regelmatig concerten in Nederland, Frankrijk en Spanje. Diana houdt van kamermuziek en speelt vaak met verschillende gelegenheidsensembles.

Zaterdag 26 augustus