19 augustus

Marselje Duo

Marselje duo bestaat uit violiste Annelieke Marselje en harpiste Doriene Marselje.
De twee zussen spelen van jongs af aan samen en zijn niet onbekend in de kamermuziek series. 

Beide musici zijn muzikaal en artistiek buitengewoon veelzijdig.
Tijdens het concert brengen zij een speels repertoire ten gehore met onder meer muziek uit het begin van de vorige eeuw. Ook zijn er nog wat bekende pareltjes passend bij ons concert!

Programma

Lionel Lutgen

Lionel is recentelijk afgestudeerd aan een masteropleiding klassieke gitaar en kamermuziek aan het Conservatorium van Amsterdam, onder begeleiding van de wereldberoemde gitarist Gabriel Bianco. Lionel heeft tevens gewerkt aan een proefschrift over het combineren van de klassieke Arabische muziek en de klassieke westerse muziek in een evenwichtige en diepgaande uitwisseling van culturen. Als gitarist heeft hij een unieke ervaring in het spelen in ensembles en heeft hij verschillende keren deelgenomen aan geweldige ensembleprojecten, zoals de theatermuziekvoorstelling "Loo" geproduceerd door Theater Orpheus, in samenwerking met het Nationaal Jeugdorkest Nederland (NJON). Eerder in het jaar trad hij al op in het Nationale Opera en Ballet van Nederland met de Nederlandse opera "Een lied voor de maan".

Lionel Lutgen neemt deel aan veel projecten waarin muziek wordt gecombineerd met andere vormen van expressie, zoals film (opname van de soundtrack voor de Taiwanese korte film “100th Birthday Wish” gecomponeerd door Thomas Foguenne), schilderen (aquarellen ter plaatse gemaakt door Jean-Benoit Dominicy tijdens een concertuitvoering), het verhaal (verhalen uit de Middellandse Zee op muziek gezet met Clémence Henri) of concertlezingen (concert gevolgd door een lezing over kunstbeeldhouwkunst, georganiseerd door de Architectuurvereniging van Namen aan de Universiteit van Namen - lezing door E. Grégoire over biografische onderwerpen zoals de componisten H. Villa-Lobos, M. Castelnuovo-Tedesco en de muziek van Spaanse componisten).

Zijn verfijning in muziek en zijn vermogen om een echte sfeer te creëren waarin hij zijn publiek onderdompelt, heeft hij ontdekt en verfijnd met Maria-Nieves Mohino, zijn lerares aan het IMEP in België, en verder ontwikkeld met zijn nieuwe leraar Gabriel Bianco aan het Conservatorium van Amsterdam, maar ook met internationale meesters zoals Marcin Dylla, Judicaël Perroy, Andrea de Vitis, Gaëlle Solal, Izhar Elias, Raphaëlla Smits, Thibault Garcia, Antoine Morinière, Marco Tamayo, Johan Fostier, en anderen.

Zijn ervaring met het solorepertoire, zijn verschillende invloeden, en zijn karakter komen tot uiting in zijn kamermuziekensembles. Zo treedt hij sinds 2018 op als eerste gitarist bij het kwartet Pagaille!, met een repertoire van originele stukken en arrangementen gewijd aan de passie voor Spaanse muziek. Hij is ook lid van het Duo Silēne met de zangeres Blandine Coulon (solist bij La Monnaie/De Munt). Ze vertellen een muzikaal verhaal "Ode aan de Maan" met schattige liedjes van over de hele wereld.

Sinds 2018 is hij regisseur van het festival “Guitares en Pagaille!” in Namen, een bijzonder evenement dat de gitaar in al haar vormen en diversiteit presenteert. Sinds 2021 maakt hij deel uit van het redactieteam van Crescendo Magazine.

Lionel Lutgen wordt sinds 2020 gesteund door het Fonds Thirionet en sinds 2021 door de Rotary Club Namen.

Zaterdag 19 augustus