12 augustus

Jorinde Gray, Jurriaan Klapwijk & Patrick Karten

In 2022 maakte zij hun debuut op het Amsterdam “ Grachtenfestival.” Waar zij meerdere malen hebben gespeeld in verschillende formaties.

Jorinde Gray begon op 7-jarige leeftijd met vioolspelen bij Evert Sillem in Amsterdam.
Op haar 15de werd ze aangenomen in de Jong Talentenklas van het Conservatorium van Amsterdam.
In de jaren die daarop volgden, won zij tot twee keer aan toe de prijs voor beste vertolking van een hedendaagse compositie op het concours van Stichting Jong muziektalent Nederland en het Prinses Christina Concours en mocht zij optreden in de kleine zaal van het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam.
Na de Jong Talentenklas deed zij haar Bachelor aan het Conservatorium van Utrecht bij Elisabeth Perry waarna zij haar studie vervolgde bij Jan Repko aan The Royal College of Music te Londen, voor haar Master of Performance.
In 2020 studeerde zij “ With Distinction “ af met behulp van het Prins Bernhardt Cultuurfonds en particuliere sponsors.
Zij speelt op een viool van Daniël Roye die ze met de hulp van SEM ( Stichting Eigen Muziekinstrument ) heeft kunnen aanschaffen.

Patrick Karten is een Canadees-Nederlandse cellist.
Onder zijn leraren en inspirators vallen Yke Viersen, Floris Mijnders en Jelena Ocic.
Tijdens zijn studie aan het conservatorium van Amsterdam deed hij mee aan verschillende concoursen zoals het Young Virtuoso Competition in Sofia, het Italian International Cello Competition in Fondi, en het Nationaal Cello Concours in Amsterdam.
Kamermuziek speelde hij met onder anderen José Gallardo,  Rosanne Phillipens, Pedro Emanuel Pereira enReinhard Latzko. Verder volgde Patrick masterclasses bij Antonio Meneses, Xenia Jankovic, Miklos Perenyi, Thomas Demenga en Enrico Dindo.
Tijdens de Wiener Meisterkurse ontving hij tweemaal de hoogste onderscheiding.
Patrick speelt op regelmatige basis in professionele symfonieorkesten in Nederland, België en Duitsland.
Hij speelt op een Thomas Smith cello gebouwd in 1762.

Jurriaan Klapwijk begon op tienjarige leeftijd met vioollessen bij Imme Tonkes.
In 2016 deed hij examen aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag na een studie altviool bij Liesbeth Steffens.
Vervolgens studeerde hij door aan de conservatoria van Amsterdam en Utrecht bij Richard Wolfe.
Tegenwoordig is Jurriaan een veelgevraagd orkestmusicus bij gezelschappen als Philharmonie Zuid-Nederland, Philharmonie in Oost-Nederland, Kamerata Zuid, Nieuwe Philharmonie Utrecht, Residentie Bach Orkest en het Orkest van de Laurenscantorij. Ook speelt hij regelmatig kamermuziek met het StringWood Ensemble, het Rietveld Ensemble en verscheidene gelegenheidsensembles.

Programma

Aarón Ormaza Vera

De Ecuadoriaanse pianist Aarón Ormaza Vera maakte al op vroege leeftijd kennis met zijn instrument. Gedurende het grootste gedeelte van zijn leven studeerde hij aan het Conservatorio Sergei Rachmaninov in zijn thuisstad Guayaquil, waarna hij zijn studie voortzette aan de afdeling Muziek aan de Universidad de Especialidades Espíritu Santo, waar hij in 2016 zijn diploma haalde. In Ecuador studeerde hij bij Aliona Dziouba (2004 – 2013), María de los Ángeles Horta (2013), en Oleksandra Danylchenko (2014 – 2016).

In 2016 kwam Aarón naar Nederland om voor een Bachelor aan het Conservatorium van Amsterdam te studeren bij Jan Wijn. Op dit moment volgt hij het Masters programma, eveneens in Amsterdam, waar hij sinds 2020 een leerling van Frank van de Laar is.

Zowel Aaróns Bachelor als Master studies in Amsterdam zijn onder aanbeveling van zijn docenten middels een talentenbeurs gesteund door het Jacques Vonk Fonds.

Gedurende zijn tijd in Nederlands heeft Aaron veel opgetreden; hij heeft zowel solorecitals als concerten als kamermusicus gegeven. In 2022 nam hij deel aan The YPF European Piano Competition, waarin hij de prijs voor de beste uitvoering van een Nederlands werk heeft gewonnen voor zijn interpretatie van werken van Willem Pijper en Kees van Baaren. Daarnaast heeft Aaron ook andere prijzen gewonnen, onder andere de beste uitvoering van Stasys Vainiūnas’ Violin Sonata in IX Stasys Vainiūnas Competition, The International Lied Festival Zeist Award in The International Student LiedDuo Competition in Groningen met sopraan Kris Ng, eerste publieksprijs, tweede vriendeprijs en Madeleine Mastboom –prijs bij Koffie bij de piano -concertserie en concours in ‘s-Hertogenbosch. In het seizoen 2020-2021 heeft hij gespeeld met de Dutch Classical Talent -finalist sopraan Marion Dumeige, waardoor hij bekend is met de belangrijkste concertzalen in Nederland (TivoliVredenburg, Muziekgebouw aan het ‘IJ, Muziekgebouw Eindhoven, Toonzaal Den Bosch etc.).

Naast zijn studie en de concerten heeft Aarón deelgenomen aan masterclasses, onder andere met Jeff Cohen, Jean-Baptiste Milon, Geoffrey Madge, Kelvin Grout, Enrico Pace, Aleksandar Madžar, Boris Slutsky, en Alexander Gavrylyuk.
Hij heeft ook een bijvak fortepiano aan het Conservatorium bij Olga Paschenko gevolgd. Aarón heeft deelgenomen aan internationale festivals, zoals Texas State International Piano Festival (USA) en Musicilia (Cuba). Tijdens dit festival heeft hij mogen spelen voor beroemde docenten, zoals: Enrico Elisi, Washington García, Jason Kwak, Marina Lomazov, Barry Snyder, Joseph Rackers, Antonio Carbonell, en Mauricio Vallina.

In Ecuador heeft Aaron deelgenomen aan de belangrijkste concoursen van dat land, onder andere The Jóvenes Talentos Competition in Cuenca en Classical Music Competition of the Centro Cultural Ecuatoriano-Alemán in Guayaquil; in allebei heeft hij de eerste prijs gewonnen. Hij heeft ook als soloist opgetreden met het Youth Symphony Orchestra of Guayaquil en het Guayaquil Symphony Orchestra.

Zaterdag 12 augustus