Nieuws

Nieuws

24-08-2023

Op naar de laatste

Nog één concert te gaan, en dan zitten de Petrus’ Zomer Concerten er op. Dan hebben we maar liefst vier zaterdagen op rij de Sint Petrus’ Bandenkerk omgetoverd tot een concertzaal, met iedere avond niet één concert, maar twee concerten in één. Wij vonden het tot nu toe fantastisch, en kijken uit naar wat nog komen gaat. Maar wat vond jij ervan? Als je naar één of meer van de concertavonden bent geweest help je ons enorm door een review achter te laten op Google.

Daarnaast kan je ons volgen op Facebook en Instagram, zodat je altijd helemaal op de hoogte bent.

Alvast veel dank voor je steun. We hopen dat we aankomende zaterdag samen met jouw de laatste staande ovatie mogen geven, en laten we daarna nog een drankje doen. Hopelijk tot zaterdag!

02-08-2023

Het aftellen is begonnen

Zaterdag is het zo ver: dan beginnen de Petrus’ Zomer Concerten. Het programma is rond, het opbouwen is begonnen. Nog drie nachtjes slapen voor Hedwig Brieffies, Mark Walter en Heleen Oomen het eerste concert verzorgen. Het volledige programma vind je hier.

Kaartkopers die hun tickets via de website gekocht hebben ontvangen de vrijdag voor het concert een e-mail met instructies. Heb je nog geen tickets gekocht? Doe dat dan snel! Online zijn de tickets goedkoper dan aan de deur, dus je helpt vooral jezelf ermee.

Graag willen we je vragen zo min mogelijk met de auto te komen. Er is beperkt parkeerplek, dus kom lopend of maak zo veel mogelijk gebruik van de fiets of het openbaar vervoer.

Als je vragen hebt, kijk dan vooral ook even hier. Bij de veel gestelde vragen vind je misschien al het antwoord waar je naar op zoek was. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact op.

Volg je ons trouwens al op Facebook en Instagram? Als trouwe nieuwsbrieflezer ontvang je het grote nieuws, zoals aankondigingen, natuurlijk als eerste, maar op de social media wordt er vaker wat geplaatst. Zo wisten de social volgers bijvoorbeeld als eerste van onze samenwerking met Brouwerij Het Klooster!

We kijken er enorm naar uit. Hopelijk tot zaterdag!

07-07-2023

We hebben het al eens benoemd: ook studenten-musici krijgen de kans om op te treden tijdens de Petrus' Zomer Concerten. We hebben in het Conservatorium van Amsterdam een partner gevonden die deze musici verzorgt.

Leer ze kennen

5 augustus - Hedwig Brieffies - Meer informatie

12 augustus -  Aarón Ormaza Vera - Meer informatie

19 augustus - Lionel Lutgen - Meer informatie

26 augustus - Diana Sanz Pascual - Meer informatie

26-06-2023

Nog 40 dagen. Zo lang duurt het nog voordat de Petrus’ Zomer Concerten eindelijk van start gaan. Tijd om ook de musici van het laatst overgebleven concert bekend te maken. 

Duo Oomen/Walter

Mark Walter en Heleen Oomen spelen sinds 10 jaar samen. Zij studeerde klarinet bij Hans Colbers op het Conservatorium van Amsterdam, hij bij Sebastian Colombo aan het Conservatorium van Utrecht. Zij kennen elkaar echter al veel langer, omdat de liederen en poëzie van Huub Oosterhuis (via hun familie) hen van jongs af aan al zingend en spelend samenbracht. Zo hebben zij al vrijwel een leven lang van samen muziek maken achter de rug. Mark is veelzijdig, en is nu werkzaam als pianist, maar ook als (koor)dirigent en zanger. Heleen is naast klarinettiste muziekdocente en klarinetdocente aan Muziekschool Amsterdam, en zingt eveneens. Hun programma's kenmerken zich door zeer lyrisch spel, muziek die vaak is geïnspireerd door poëzie, en soms zal er zelfs gezang klinken!  

19-05-2023

De kaartverkoop is inmiddels van start gegaan, dus sla je slag snel. Inmiddels is ook een derde ensemble bekend! 

Marselje Duo

Marselje duo bestaat uit violiste Annelieke Marselje en harpiste Doriene Marselje.
De twee zussen spelen van jongs af aan samen en zijn niet onbekend in de kamermuziek series. 

Beide musici zijn muzikaal en artistiek buitengewoon veelzijdig.
Tijdens het concert brengen zij een speels repertoire ten gehore met onder meer muziek uit het begin van de vorige eeuw. Ook zijn er nog wat bekende pareltjes passend bij ons concert!

17-05-2023

Het is zover!

De kaartverkoop is begonnen!

Vanaf nu kan je kaarten kopen voor de Petrus' Zomer Concerten. Hou er rekening mee dat hoe eerder je de kaarten koopt; hoe voordeliger je uit bent. Kijk op de tickets pagina voor meer informatie en kaarten.

16-05-2023

Morgen om 12 uur begint de kaartverkoop voor de Petrus’ Zomer Concerten, maar twaalf uur voordat deze begint mogen wij nog een nieuw trio aankondigen!

Jorinde Gray, Jurriaan Klapwijk & Patrick Karten

In 2022 maakte zij hun debuut op het Amsterdam “ Grachtenfestival.” Waar zij meerdere malen hebben gespeeld in verschillende formaties.

Jorinde Gray begon op 7-jarige leeftijd met vioolspelen bij Evert Sillem in Amsterdam.
Op haar 15de werd ze aangenomen in de Jong Talentenklas van het Conservatorium van Amsterdam.
In de jaren die daarop volgden, won zij tot twee keer aan toe de prijs voor beste vertolking van een hedendaagse compositie op het concours van Stichting Jong muziektalent Nederland en het Prinses Christina Concours en mocht zij optreden in de kleine zaal van het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam.
Na de Jong Talentenklas deed zij haar Bachelor aan het Conservatorium van Utrecht bij Elisabeth Perry waarna zij haar studie vervolgde bij Jan Repko aan The Royal College of Music te Londen, voor haar Master of Performance.
In 2020 studeerde zij “ With Distinction “ af met behulp van het Prins Bernhardt Cultuurfonds en particuliere sponsors.
Zij speelt op een viool van Daniël Roye die ze met de hulp van SEM ( Stichting Eigen Muziekinstrument ) heeft kunnen aanschaffen.

Patrick Karten is een Canadees-Nederlandse cellist.
Onder zijn leraren en inspirators vallen Yke Viersen, Floris Mijnders en Jelena Ocic.
Tijdens zijn studie aan het conservatorium van Amsterdam deed hij mee aan verschillende concoursen zoals het Young Virtuoso Competition in Sofia, het Italian International Cello Competition in Fondi, en het Nationaal Cello Concours in Amsterdam.
Kamermuziek speelde hij met onder anderen José Gallardo,  Rosanne Phillipens, Pedro Emanuel Pereira enReinhard Latzko. Verder volgde Patrick masterclasses bij Antonio Meneses, Xenia Jankovic, Miklos Perenyi, Thomas Demenga en Enrico Dindo.
Tijdens de Wiener Meisterkurse ontving hij tweemaal de hoogste onderscheiding.
Patrick speelt op regelmatige basis in professionele symfonieorkesten in Nederland, België en Duitsland.
Hij speelt op een Thomas Smith cello gebouwd in 1762.

Jurriaan Klapwijk begon op tienjarige leeftijd met vioollessen bij Imme Tonkes.
In 2016 deed hij examen aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag na een studie altviool bij Liesbeth Steffens.
Vervolgens studeerde hij door aan de conservatoria van Amsterdam en Utrecht bij Richard Wolfe.
Tegenwoordig is Jurriaan een veelgevraagd orkestmusicus bij gezelschappen als Philharmonie Zuid-Nederland, Philharmonie in Oost-Nederland, Kamerata Zuid, Nieuwe Philharmonie Utrecht, Residentie Bach Orkest en het Orkest van de Laurenscantorij. Ook speelt hij regelmatig kamermuziek met het StringWood Ensemble, het Rietveld Ensemble en verscheidene gelegenheidsensembles.

23-03-2023

De dag waar lang op is gewacht is aangekomen. De eerste musici mogen bekend gemaakt worden!

Dividivi3

Dividivi3 bestaat uit Rieneke Brink (fluit), Paloma de Beer (hobo) en Ilse Eijsink (klarinet). Zij vormen een eigenwijs blazerstrio dat graag van de gebaande paden afwijkt. Met volle teugen genieten zij van het ontwikkelen en uitvoeren van bijzondere muzikale projecten en concerten waarbij ze al hun creatieve en artistieke vaardigheden kunnen aanspreken. Ook van hun reguliere concerten maken zij iets bijzonders. Programma’s stellen zij samen rondom een thema waarbij ze tijdens hun optredens mondelinge toelichting geven. Zo weten zij als geen ander door humor en bevlogenheid hun publiek aan zich te binden en te betoveren.

15-03-2023

Het lijkt nog ver weg, maar de dagen vliegen voorbij. Het duurt niet lang meer voor het augustus is en de Petrus’ Zomer Concerten van start zullen gaan.

Vanaf 17 mei om 12:00 uur zal de kaartverkoop dan eindelijk van start gaan via de website. Hoe eerder je er bij bent, hoe goedkoper de tickets zijn. Wees er dus vroeg bij!